lauantai 20. heinäkuuta 2013

Water Spotted

Tällä kertaa innostuin kokeilemaan Water Spotted tekniikkaa kynsiä koristellessa. En muistanut ihan kokonaan, että miten sellaiset tehtiin, mutta pari Youtuben videoa viisaampana rupesin väkertämään kynsiä.



Tällaiset värikkäät ruudukot minulla oli siis pohjana. En ollut kovinkaan tarkka lakatessani pohjaa, kun tiesin suurimman osan kuitenkin jäävän piiloon. Reunoja en myöskään siivonnut. Aluslakan päälle lakkasin kerroksen valkoista, sillä tiesin neonlakkojen peittävän muuten kovin huonosti.

Käytin tähän koristeluun siis seuraavia lakkoja + hiuslakkaa.



                                                       Lumene - Korjaava aluslakka
                                                           Wild & Mild - Polarbear
                                                       Wild and Crazy - Neon Melon
                                                            BYS - UV Hot Tropics
                                                                    Flormar - 443
                                                       Wild & Mild - Club Tropicana
                                                            Golden Rose matte -12
                                                                Konad - Top Coat
                                          Proffs Super Strong Hairspray (Seppälästä)

Kuvasta jätin pois kaikki normaalit marmorointiin tarvittavat välineet (mm. teipin, mukin, appelsiinipuutikun jne).

 Sitten ryhdyin tuumasta toimeen ja aluksi käytin mustana lakkana tuttua Wild & Mild Black catia. Parikymmentä pisaraa laitettuani huomasin kuitenkin, että lakka ei leviä kunnollisesti veteen. Vaihtelin veden lämpötilaa hieman kumpaankin suuntaan, mutta ei auttanut. Niimpä kaivoin kaikki mahdolliset ja mahdottomat mustat kynsilakkani esille. Parhaiten niistä näytti sitten toimivan tuo Golden Rosen matte lakka.

 Aloitin hommat sitten vielä jotenkin positiivisella mielellä. Ensin olin ihan innoissani kun peukulle tarkoitettu 'täplärykelmä' näytti hyvältä ja ennen kaikkea normaalilta. :) Onnistuin kuitenkin saamaan kuvion väärään kohtaan ja itse peukkuun tuli toisesta päästä avoin ja toisesta lähes peittynyt versio. Nojaa, jatkoin seuraavaan.

 Etusormelle yritin väkertää vähintään yhtä hyvää kuvioa kuin peukalolle. Kuitenkin vasta monta tuhlattua lakkapisaraa myöhemmin sain tyydyttävän tuloksen kynnelle. Keskisormi onnistui taas hyvin ja siihen tuli varmaankin parhain kuvio (tosiaan silti kaukana täydellisestä ja normaalista tuloksesta) kaikista kynsistä.

Nimettömälle tehdessäni kuviota kaikki tuntui taas mahdottomalta. Minkäs mahdat, kun käytössä on vain halpiskynsilakkoja ja -hiuslakkoja. Loppujen lopuksi nimettömän kuviosta tuli melkein musta. Jouduin itse painamaan vielä juuri ja juuris märkään lakkaan pisteitä, joista pohjalakka näkyisi. Sen jälkeen näytti joten kuten siedettävältä.

 Kun pääsin pikkurilliin ei ollut enää yhtään puhtia jäljellä ja valitsin vain sopivan kohdan ja painoin kynnen veteen saadakseni kynnet valmiiksi. Tässä vaiheessa tosiaan mukissa ei enää lakka levinnyt kunnolla veteen ( vaikka vaihdoin veden moneen kertaan) ja/tai hiuslakka ei saanut läpäistyksi kynsilakkapintaa ja kaikki jäi mustaksi. Niinpä pikkurilliin jäi sitten tuommoinen outo 'kynsilakkojen leviämisraja'.

 Eiköhän jo tarinoinnit riitä ja näytän pitemmittä puheitta kuvat kynsistä.


    Ei kannata katsoa sitä pikkurilliä. ;) Ja nimettömässä näkyy tosiaan nuo itse painetut pisteet.


Näitä tehdessäni katsoin vähän kelloonkin kun aika tuntui kuluvan koko ajan. Pelkästään siihen marmorointiosuuteen kului melkein kaksi tuntia..

Taidan taas vähän aikaa pysytellä helpommissa koristeluissa ja jättää nämä vaikeammat kokeneimmille. :) Oli silti hauska kokeilla välillä jotain noinkin monimutkaista. Lopputuloskin miellytti kovasti silmää, mutta valtettavasti lähtivät jo samana iltana pois kynsiltä kun ruttaantuivat niin pahasti ratsastuksen aikana.



No mitäs piditte? :) Aijotteko itsekin kokeilla/oletteko jo kokeilleet water spotted tekniikkaa? Huhhuh, siinä oli kyllä kynsien lakkaamista yhdelle päivälle. Onneksi on kesäloma :D ..vielä.

Toivotan hyvää ja rattoisaa viikonloppua kaikille! :) Kiva jos jaksoitte lukea tämän litanian.
Linkatkaa toki minulle omiakin water spotted kynsiänne, jos sellaisia olette tehneet. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)