maanantai 22. heinäkuuta 2013

Puhdistusoperaatio

Otsikosta ilmeneekin se, että aloitin muutama päivä sitten puhdistamaan ja tarkistamaan kynsilakkojeni kunnon. Suurin osa oli ihan moitteettomassa kunnossa, mutta osa kaipasi kierteiden puhdistamista/thinneriä tai molempia.

 Ideahan tähän lähti siitä... Olen lukenut sonnelaa jo ainakin kaksi vuotta ja pari päivää sitten muistui mieleeni yksi postaus sieltä kynsilakkojen vuosihuollosta.
 Viimeksi olen kunnolla huoltanut pullot kun niitä oli minulla noin 40 kappaletta, joten nyt oli jo korkea aika tarkistaa kaikkien kunto.

 Aloitin puhdistamisen tarkistamalla kaikki pullot vuoron perään. Katsoin koostumuksen, ettei ollut liian paksua, ja jos oli, laitoin odottomaan kynsilakanohentajaa. Toiset olivat taas ihan hyvässä kunnossa sisältä, mutta pullon kierteet olivat ihan täynnä lakkaa ja pulloa oli hankala avata. Mikään pullo ei onneksi ollut niin tiukassa ettenkö olisi käsin saanut auki. :) Sitten vähän tutkimisen tuloksia.


Kaikki ylemmät lakat kaipasivat kierteiden puhdistamista. Käytin niihin sitten vanulappuja ja X-tran kynsilakanpoistoainetta. Muuten kaikki sujui hyvin, mutta välillä vanua tuppasi jäämään pulloon kiinni. Glitterlakkapullojen reunat olivat karmeimpia puhdistettavia, enkä saanut edes kaikkea kunnolla pois.


Nämä pullot kaipasivat kaikki thinneriä. Käytössäni oli siis Mimaxin kynsilakanohentaja ja se toimi ihan hyvin. :) Myös melkein jokaisen kuvan pullon kierteet oli myös puhdistettava ja tämän työn jälkeen olivat melkein uuden näköisiä. Olivat vaivan arvoisia. :)


Kaikkia en saanut kuitenkaan pelastettua ja osa pulloista lähti roskakoriin. Tuo graffiti lakka oli ihan kuollut. En tajua kuinka se oli sellaiseksi ehtinyt mennäkin. Käytin sitä helmikuussa ja nyt se oli täysin kuivunut ja sivellin kaamean näköinen. Kai graffitilakkojen elinikä on lyhyempi, tai sitä olisi pitänyt käyttää vieläkin useammin. :) Suurimmasta osasta noista roskikseen heitettävistä lakoista oli lakka jo ihan lopussa ja käyttö niin vähäistä, että heitin jo sen takia roskikseen.
 Tuo kuvan pinkki Casuelle lakka on aivan uusi, enkä ole käyttänyt vielä kertaakaan, koska oli ostaeesa jo niin paksua, ettei sillä pystynyt lakkaamaan. Uskoin ohentajan auttavan, mutta monta litraakaan ei näyttänyt tehoavan. Heitin sen sitten pois. :)

Lisäksi heitin pois Mavalan pikakuivattavan Minute Quick-finish'in, joka puuttuu kuvasta.
Loppujen lopuksi 9 lakkaa siis lähti kohti kynsilakkojen taivasta :) Ja tämähän tarkoittaa sitä, että kokoelmassa on tilaa 9 uudelle lakalle! :D Tein perjantaina tilauksen Cesarsshopiin, jossa oli ColorClubin Fiesta kokoelman lakat alennuksessa 5,80e/kpl. Siitä lähti mukaan On The Rocks, jonka pitäisi (saa myös luvan olla!) hyvä leimaamaan, kun tuo konadin hopea tuntuu olevan hieman liian ohut, tai pikemminkin se on vähän erilainen... Uusi pikakuivattaja lähti myös tulemaan nimittäin Cesarssin oma pikakuivattava Top coat.

Colorclubeja lähti kaksi, toinen niistä oli myös alennettuun hintaan (4,05e), Take Wing kokoelman Daisy Does It. Tämä on jatkoa kokoelmaani, jossa tarkoitus kerätä kaikki Take Wing kokoelman lakat. Kolme ostettu, kolme jäljellä. Seuraavaksi himoitsen vihreää Fly With Me'tä. Ensin kyllä ajattelin jättää Daisyn ostamatta, mutta hinnan laskiessa neljään euroon, ajattelin, että miksikäs ei? Sehän on jo saman hintainen kuin halpislakka. :D

Vielä yksi lakka lähti pakettiin mukaan, se oli myös leimailuun tarkoitettu. Eli konadin musta on myös keikkunut jo hetkisen toivelistalla ja sekin pääsee viimein kotiutumaan. :)

Alunperin oli tarkoitus tehdä tilaus Adeninaan, kun halusin niin palavasti A-englandin Saint Georgen, siveltimiä ja uusi siirtokuvia. Sitten punnitsin mielessäni Cesarin ja Adeninan välillä ja päädyin kuitenkin Cesariin, kun sillä saisi monta kärpästä yhdellä iskulla: Kaksi halpaa CC, konad ja pikakuivattava kaikki toivelistalta... Mitä olisin tehnyt siveltimillä, kun en omista akryylivärejäkään (onhan niille tietysti muutakin käyttöä, mutta pääasiassa akryyliväreille). Ja Saint Georgen hinnalla sain jo ne kaksi ColorClubia ja puolet konadin lakasta... Pikakuivattava oli myös pakko-ostos kun en koskaan ole tarpeeksi kärsivällinen ja vanha meni roskikseen.

Nyt odottelen innolla postia ja taidankin mennä lukemaan Hobittia. :) Tai sitten en...
Hyvää maanantaita kaikille! Ja muistakaa huoltaa kynsilakat, ennen kuin on liian myöhäistä ;)

4 kommenttia:

  1. Oot ollut reipas! Kukahan tekisi tuon meillä reilulle 300 pullolle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D hehhe, jos tekee aina vähän kerrallaan? (:

      Poista
  2. Mä yritän itse pitää pullot mahdollisimman sisstinä, tsekkaan ne siis joka kerta kun käytän ja putsaan tarvittaessa jos ongelmia näkyy. Ja jos on paksua lakkaa niin ohennan juuri ennen käyttöä sopivaksi. Toivon mukaan tällaista vuosihuoltoa ei tarvitsisi tehdä lainkaan... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä hyvä tapa, mutta itse otan mieluummin sen kerran vuodessa kuin joka kerta. Sen verran laiskuutta löytyy etten lakkauksen ohella jaksa puhdistaa pulloja ja lisätä thinneriä :D

      Poista

Kiitos kommentista! :)