tiistai 15. lokakuuta 2013

Toscakakun ohje

Tehtiin tuossa sunnuntaina toscakakkua äidin kanssa. Olen tehnyt sitä kerran aiemminkin koulussa. Silloin se ei oikein onnistunut, kun ei ollut tarpeeksi aikaa jäähdyttää kakkua, ennen kuin laittoi toscaa sen päälle. Niinpä kaikki tosca sitten upposi kakun sisälle :'D

Tällä kertaa oli kyllä aikaa. Kakku oli (taas) liian pitkään uunissa ja vähän paloi. Onneksi maku oli vielä hyvä. Pinnasta tuli vain vähän liian tumma, mutta onneksi sekin peittyi toscan alle. :)


Ensin tarvittavat aineet:

2 kananmunaa
1½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ dl maitoa
150g sulatettua voita/margariinia

Kuorrutukseen:

50g voita/margariinia
70g mantelilastuja
1 dl sokeria
½ dl kuohukermaa
1 rkl vehnäjauhoja


Laita uuniin lämpöä 200 astetta. Voitele ja korppujauhota vuoka.


Vaahdota munat ja sokeri.


Lisää maito, voisula ja vehnäjauholeivinjauheseos kevyesti sekoittaen.


Kaada taikina 22 cm:n levyiseen vuokaan.


Paista pohjaa 200 asteessa noin 20 minuuttia.


Kiehauta kuorrutusaineet kattilassa. (Tässä vaiheessa pohjan pitäisi olla jo hieman viileä)


Levitä kuorrutus puolikypsän pohjan päälle ja paista vielä 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.


Me ei paistettu tuota enää juurikaan, kun pohja oli jo kypsä. Ehtivät mantelit hieman ''asettua'' tuohon päälle, mutta väriä tuohon ei juuri ehtinyt tulla. Onneksi maku sai tästä kakusta positiivisen kokemuksen. :)

Mitäs tykkäsitte ohjeesta? Oletteko ennen tehneet/syöneet toscakakkua?
Oikein hyvää tiistaita kaikille! :) Täällä loma vielä jatkuu ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)