tiistai 12. elokuuta 2014

Ruusujen sota

Telkkarisarjan innoittaman ryhdyin lukemaan Philippa Gregoyn kirjoittamaa Ruusujen sota -kirjasarjaa. 

Ensimmäinen osa on nimeltään Valkoinen kuningatar, joka kertoo maatalon leskestä Elizabet Woodvillestä, joka onnistuu nousemaan kuningattareksi. Jatko-osa taas on nimeltään Punainen kuningatar, jonka pääosassa on Margaret Beaufort, jonka elämään mahtuu epäonnea, mutta hyvin uskonnollinen nainen on päättänyt saada poikansa valtaistuimelle. Margaret inhoaa Elizabetia ja on valmis hirmutöihin syrjäyttääkseen hänen prinssinsä valtaistuimelta.


Kolmatta osaa olen juuri nyt lukemassa ja nimeltään se on Sininen herttuatar, joka on noista kolmesta kirjasta mielestäni mielenkiintoisin. Se kertoo Elizabetin äidistä Jacquetta Riversistä, joka pystyy ennustamaan korteista ja näkemään asioita. Jacquetta naitetaan rikkaalle herttualle, joka käyttää Jacquettan näönlahjoja hyväksi. Jacquetta rakastuu samalla miehensä aseenkantajaan ja herttuan kuollessa he menevät naimisiin ja saavat useita lapsia. Samalla Jacquetta on myös Englannin kuningattaren hyvä ystävä, mutta kuningas ja kuningatar eivät ole hyviä hallitsijoita ja alkaa syntyä kapinoita. Jacquettan mies joutuu useita kertoja lähtemään kuninkaan asioille, eikä kuningas siltikään maksa velkojaan. Tuon pidemmälle en ole vielä päässyt. Kirjat siis keskittyvät 1400-luvun Englantiin ja mukaan mahtuu sotaa, mestauksia, avioliittoja, rakkautta, juonittelua, salaliittoja ja kaiken maailman vaikeuksia. Jos yhtään kuulostaa kiinnostavalta niin kannattaa lukea. Philippa kirjoittaa yllättävän mukaansa vetävästi ja vaikka historia ei kiinnostaisikaan niin tämä vie mukanaan. ;)

 Pian täytyy alkaa kirjoittamaan tästä kirjasta sitä äidinkielen esitelmää..



Philippan uusimpia kirjoja Kuninkaantekijän tytärtä (neljäs osa) ja Valkoista prinsessaa (viides osa) ei ole vielä julkaistu suomeksi, joten innostuin sittenkin ostamaan nämä englanniksi. Eivät maksaneet yhteensä kuin 20 euroa ja samalla opin paljon englantia. :)

Tämä oli vaihteeksi vähän erilainen postaus teille, mutta kiva jos joku jaksoi lukea tämän. Suosittelen siis tämän sarjan kirjoja luettavaksi. Nyt täytyy mennä nukkumaan, että jaksaa taas herätä kuudelta ja mennä lukioon. Onneksi huomenna on jo keskiviikko..

Ensi postauksessa on sitten kynsiä.
Mukavaa tiistai-iltaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)