perjantai 16. toukokuuta 2014

Ryhdin kohotus

Kynsien kunnossapidon ohella päätin haastaa itseni ryhdin kohottamiseen. Tuntuu siltä, että haastan itseni paremmin jos kirjotan tästä aiheesta blogiinkin. Olen oikeastaan jo pidemmän aikaa yrittänyt kohottaa ryhtiäni. Itse ihailen ihmisiä, jotka kävelevät tai istuvat missä vain tuolissa ryhdikkäänä. Tietysti on hyvä ottaa joskus rennommin ja antaa selän levätä, mutta mieluiten niin, ettei selkä mene köyryyn tai ole muuten huonossa asennossa.

 Kävelen melkein aina selkä suorana. Se on minulle itsestään selvää, mutta istuminen selkä suorana onkin vähän kinkkisempi juttu. Hyvän selkänojan kanssa siinä ei pitäisi tulla ongelmia, mutta istun tosi paljon linja-autossa koulumatkoilla ja jokaisen pysäkin myötä liu'un penkissä eteenpäin ja aina en jaksa korjata asentoa pysäkin jälkeen. Se on pikemminkin huono tapa tuo köyryssä istuminen.

Tykkään istua television edessä keittiössä ruokailutuolissa selkä kyyryssä suoraan puista selkänojaa kohden kädet polvien ympärillä tai jalat nostettuna vasten pientä hyllyä. Se on mukava asento, vaikkakin siinä puutuu selkä ja välillä jalat. Sen karsiminen on varmasti hankalaa.


Kuva on lainattu täältä.
Linkistä löytyy myös hyviä vinkkejä ryhdin kohottamiseen. ;)

Ihmisten on vaikea muuttaa pahoja tapojaan, mutta panostamalla mikä vain on mahdollista. Ryhdin kohottamisessa voi auttaa joku harrastus. Linkissä suositellaan mm. joogaa. Itse harrastan lenkkeilyä ja ratsastusta ja kummassakin minulla on suurin piirtein hyvä ryhti. Ilman satulaa ratsastaessa on vähän hankalampaa olla selkä suorana, kun yrittää olla siellä selässä mahdollisimman rentona ja pehmeänä.


Kuva on lainattu täältä
Tuolla lisää vinkkejä ja tietoa.

Yleensä kun istun pitkiä aikoja selkä suorana -esim. nyt olen istunut jo 10 minuuttia selkä suorana ilman selkänojaa tässä tietokoneella (mikä tuntuu ilman selkänojaa tosi pitkältä ajalta)- alkaa selkälihaksissa tuntua painetta ja tuntee vastustamatonta halua painua vähän rennompaan asentoon. 

 Siksi olisi tärkeää löytää juuri oikealta ja luonnolliselta tuntuva ryhdikäs asento, eikä heti aluksi tämmöisiä ''tikkusuoria'' istumisia niin kuin minä teen. Alkaa selkää jomottaa samantien. Tietysti, mitä enemmän saa selälle hommia, sitä paremmin selkälihakset kehittyvät ja pian tämä ei tunnu enää missään...

Ihminen ei tiedosta istuma-asentoaan kovinkaan usein ja siksi tämä unohtuu monesti ja selkä painuu kumaraan. On kuitenkin hyvä muistaa, että hyvä ryhti auttaa monella tapaa -se ei ainoastaan näytä hyvältä- vaan se vaikuttaa hermostoon ja sitä kautta henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin ja tietysti saa samalla kauniin selän.

Venyttely auttaa rentouttamaan selän jos sen suorana pitäminen alkaa tuntua pakkopullalta.
Keräsin vähän tietoa tuolta linkeistä tänne postaukseen, mutta suurimman osan kirjoitin itse.

Tsemppiä kaikille, jotka huomioivat jatkossa istuma- ja kävelyasentonsa! Hauskaa viikonloppua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)