perjantai 18. huhtikuuta 2014

Kirjoja ja suklaata

Pääsiäisloma on jo pyörähtänyt käyntiin ja mietin edelleen minkälaisia kynsiä meinaan tehdä, sillä pakkohan ainakin yhdet pääsiäiskynnet on lakata.
 Tämä viikko on kulunut mopoillessa, ratsastellessa, ostiskellessa kirjoja ja yhdet kehykset jo pitkään odottaneelle konfirmaatiovalokuvalle.. Olen aika nirso, ja sopiva löytyi vasta nyt. :D

Vähän aikaa sitten (oikeastaan aprillipäivänä) leivoin suklaatorttua ja olin piakkoin ottamaisillani sitä uunista, kun sain soiton kesätöistä! Kahdeksi viikoksi heinäkuussa sain töitä ja olin tosi innoissani ja pakkohan siihen perään oli pienet voitontanssitkin tanssia ja siinä se torttu unohtui uuniin. Kun alkoi tuoksua koko talossa vähän kuivahtanut suklaan tuoksu, muistin ottaa sen uunista ja onneksi se ei ollut hirveän palanut. Vain reunat olivat kuivuneet, mutta keskusta oli maukasta. Jäätelön kanssa ihana piristys päivälle, niin kuin se olisi piristystä enää tarvinnut. :D


Tämän ohje oli mitä yksinkertaisin. Aineet vain sekaisin ja levitys vuualle ja uuniin. Olisi voinut olla vielä parempaa, ellei olisi kuivunut vähän liian kauan uunissa. Tuli mieleen mutakakku. Oli tosi täyttävää, mutta hyvää.


Ei mikään paras kuvanlaatu tällä. Olin jo ehtinyt sujauttaa kuvan sisään kehyksiin, enkä siis voinut ottaa koko kehyksistä enää kuvaa. En halunnut ottaa kuvaa sieltä enää uudestaan pois, kun ''suurella vaivalla'' sen sain juuri oikeaan kohtaan. ;) 


Ja sitten vielä ne kirjaostokset. Päällimmäisen (Stephenie Meyer - Vieras) kirjan hankintaa olen miettinyt pisimpään ja päätin tämän hankkia pokkariversiona, kun on halvempi niin. Tiesin näitä olevan Nokian Tokmannissa, mutta se olikin jo mennyt kiinni, kun pääsimme pihaan. Hämeenkyrön Tokmannistakaan ei tärpännyt. Onneksi kaveri löysi tämän Löytötavaratalosta ja lupasi kotiuttaa sen minulle. :) Kiitos vielä!


Toinen kirja onkin klassikko: Emily Bronten Humiseva harju. Kirjamakuni heittelee vähän laidasta laitaan. Tämän olen halunnut lukea jo monta vuotta, mutta ei tullut kirjastostakaan lainattua. Innostuin paremmin sen jälkeen, kun olin lukenut Jane Austenin Ylpeys ja Ennakkoluulon. Kaverilla on sama kirja ja sanoi sen olevan hyvä (vaikka suurin piirtein tiedän mitä kirjassa tapahtuu) ja kirjakaupassa se oli myös tarjouksessa kymmenellä eurolla, niin mikäpäs siinä? :D


Viimeinen oli täysi heräteostos. Suklainen reseptikirja. Pelkkiä herkkuja täynnä. Onko mitään parempaa kuin pala brownieta tai kuppi aitoa kaakaota?

 Täytyy katsoa koska uskallan tarkastella reseptejä enemmän kuin vain selailla ja kuolata kuvien perään. Jahka innostun alkaa vaa'assa neula kavuta salakavalasti ylöspäin. :D

Koitan nyt sivuuttaa nuo suklaiset ajatukset mielestäni, mutta näin pääsiäisen aikaan se taitaa olla aika mahdotonta. Mistä muistuukin taas mieleeni ne kynnet..
Hauskaa pääsiäistä kaikille! (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)