keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Leiripostaus



Vihdosta viimein pääsin leiripostausta kirjoittamaan. Saatte nyt vähän kuvia minusta katseltavaksenne ja kuten lupasin.. ilman pärstäkuvaa. :D Pahoittelen mahtavia muokkaustaitojani. Käytin paintia... Osan kuvista (missä on hienommat smailit naaman edessä) olen lainannut Adalta.

Olin siis ratsastusleirillä 30.6-4.7.2014 Ratsutila Ekarsilla. Jenni ja Ada olivat kanssani samassa huoneessa. Yhteensä leiriläisiä oli 14.

 Minun leirihoitohevoseni oli Kira. Irlannicob tamma.


Luonteeltaan Kira oli rauhallinen ja kiltti. Tosi osaava hevonen. Kaikki avut kuunteli kiltisti ja voisin jopa sanoa automaatiksi. Vaikka painoakin löytyy sellaiset 800 kg niin hyppäsin Kiran kanssa 90 cm. :D Lisää estetunnista lopussa.

Maanantaina kun kaikki leiriläiset olivat majoittautuneet, lähdimme kiertämään tilan rakennukset ja eläimet läpi. Ensimmäisellä ratsastustunnilla minulla oli Saksan ratsuponi tamma nimeltä Lili. 


Lili tuntui älyttömän piskuiselta ja hankalalta istuttavalta, kun olen viimeiset puolitoista vuotta ratsastanut vain lämppäreillä. Puolet tunnista meni vain totuttelemiseen. Sitten pääsin vähän sisälle, että miten poni kulkee, niin loppu tunti meni vähän paremmin. Laukka oli kyllä vähän vaikea istua.. Lili oli kovin reipas. :)


Ada ratsasti Kiralla..



ja Jenni omalla hoitohevosellaan Santralla.

Ratsastustunnin ja ruokailun jälkeen oli leirikaste. Jakauduttiin kahteen joukkoeeseen. Kasteeseen kuului: varusteiden tunnistamista, viestiä, onkimista, hevosenkenkien etsimistä ja niiden kuljettamista järvellä kelluviin ämpäreihin. 
 Meidän joukkoe ylläripylläri hävisi. Emme löytäneet viidestä hevosenkengästä kuin kolme ja viimeinen kenkä jäikin vallan löytämättä. Toinen joukkoe löysi kaikki 5 kenkää ja ehti kuljettaa ne ämpäriin.

Tiistaina sain ensimmäiselle ratsastustunnille Suomenhevosen ja Shetlanninponin risteytyksen. Hoppu oli nimensä mukaan innokas. Ainakin laukassa tykkäsi pukitella vähän väliä. :D Tykkäsin Hopun askellajeista silti paljon enemmän kuin Lilin. Tunnilla kilpailimme viestiä sekajoukkoeissa. Ensin ravissa ja sitten laukassa. Hoppu oli ketterä ja voitimme useimmat viestit. Tästä tunnista ei otettu valitettavasti kuvia.

Toisella tunnilla oli vikellystä kolmen tytön ryhmissä. Yksi ohjasti, toinen vikelsi ja kolmas auttoi tarvittaessa ja kuvasi halutessaan. Harjoittelimme mm. selässä seisontaa, polvivaakaa, polviseisontaa ja kaikki askellajt kädet ilmassa.




Minun ryhmässäni oli Jenni ja Ada ja lämppäri ruuna Seri oli meillä vikellyshevosena. Varsin helppo ohjastaa. Serikin on oikea automaattihevonen. Kiltisti kulki ja ennen kaikkea rauhallisesti niin kuin vikellyshevosen kuuluu. :)


Vikellystunnin ja ruokailun jälkeen oli leiriolympialaiset. Kilpailimme neljässä lajissa: Viestissä, köydenvedossa, frisbeenheitossa ja kananmunan kuljetuksessa lusikalla. Minun joukkoeeni hävisi taas. :D

Keskiviikkona oli maastoilupäivä ja samalla tosi sateinen. Sain maastoratsuksi taas samaisen Hopun, jolla ratsastin jo aiemmin. Hoppu on kuulemma aikaisemmin ollut maastoratsastushevosena ja se kulkikin tosi varmasti eteenpäin. Ei ollut ongelmia koko matkalla. Harmi vain, että mukana oli eri tasoisia ratsastajia emmekä päässeet oman tasoisellemme maastolle. 

(Muistaakseni?) päivällä oli poniagilityä ja talutettavana oli tallin kaksi Shetlanninponia Venni ja Wissy. Meidän joukkoeemme (isot vs. pienet) voitti Wissyn kanssa ja viimeiseksi menimme vielä kaksintaiston Jennin kanssa. Minulla Venni ja Jennillä Wissy. Jenni oli selvässä johdossa ja olisi varmasti voittanut ellei Wissy olisi tiputtanut estettä, jolloin Jenni joutui aloittamaan alusta. Rataan siis kuului puomien kiertoa, pujottelua, pystyeste, ristikko, annos kauraa ämpäristä, renkaan läpi kulkeminen, takaisin ristikko ja pysty ja maaliin. Minä voitin siis Vennin kanssa kun Jenni joutui uusimaan. Muuten Wissy ja Jenni olivat paljon nopeampia. Venni otti vähän rauhallisemmin kun Wissy kaahasi. :D

 Myöhemmin ratsastuksenopettaja Katja päättikin vetää vielä yhden ylimääräisen maaston, jotta kaikki saisivat oman tasoisen tunnin. Tälle maastolle sain ensimmäistä kertaa hoitsuni Kiran ja se oli tosi kiva. :) Kuunteli avut ja meni ehkä liiankin helposti. Ei sattunut kömmähdyksiä ja kaikki meni suunnitelmien mukaan.

Kastuin sinä päivänä kahdesti ja kävin vielä saunassa, joten torstaiaamuna olin aika nuhainen ja ääni käheänä. Menoa se ei silti haitannut, sillä ensimmäinen ratsastustunti oli estetunti. Minulla oli taas Kira ratsuna. Aluksi luulin, etten pääse näin raskasrakenteisella hevosella paljonkaan hyppimään, mutta Kirahan oli aivan loistava. :D Hyppäsin samalla korkeimman esteeni (90cm). Vielä on metrin korkuinen hyppäämättä...


Kira kuunteli ja hyppäsi kiltisti ja ei hoppuillut. Välillä askeleet ei ihan mahtuneet ja hypättiin vähän liian kaukaa ja en oikein ollut mukana, mutta muuten kaikki sujui hyvin. Kisasimme vielä kahden esteen viestinkin sekajoukkoeissa ja siinä ohjasin Kiran aika huonosti esteelle, niin tuli kielto. Muuten ei kieltänyt yhtään estettä.


Jenni ratsasti estetunnin Santralla, mutta vaihdoimme tunnin loppupuolella, että Jennikin pääsee vähän hyppimään. Santra kun tuntui jyräävän kaikki esteet vaikka muutaman se ylittikin tiputtamatta.


Ada ratsasti Serillä, jolla on aivan omanlaisensa tyyli hypätä. :D

Estetunnin ja ruokailun jälkeen oli hevosten puunaamista ja pienimuotoiset näyttelyt. Kira oli hikisen estetunnin jälkeen piehtaroinut itsensä kamalaan kuntoon ja suurin osa ajasta menikin vain harjaamiseen ja onneksi sain apua, että ehdin tehdä Kiralle verkkoletin harjaan. :) 

                               

Lainasin kuvan Ekarsin facebook -sivuilta.


Ada sijoittui kolmanneksi hoitsunsa Ompun kanssa. :)


Jenni puunasi Santran. 

Puunailujen ja ruokailun jälkeen oli päivän toinen ratsastustunti ja sen ratsastimme ilman satulaa. Siitä ei valitettavasti ole kuvia. Minulla oli taas  Hoppu, Jenni ratsasti Kiralla ja Adalla oli risteytyshevonen Aatu. Hopulla oli ihanan tasainen selkä ja mukavat askellajit joissa istua. Kukaan ei edes pudonnut. :D

 Se oli varmasti koko viikon hauskin tunti. Hyppäsimme n. 50 cm esteitäkin ja Hoppu innostui pukittelemaan taas. Minä vaan nauroin selässä. Lopputunnista menimme Jennin kanssa vielä pienimuotoisen kilpailun. Kumpikin hyppäsi esteen kentän reunassa ja kiersi renkaan toisessa päässä ja hyppäsi saman esteen toiseen suuntaan. Tällä kertaa voitin. :)


Tässä kuva Adasta ja Aatusta.

Viimeisenä päivänä ratsastettiin este/temppurata leikkimielisenä kilpailuna. Kaikki saivat itse päättää kenellä halusivat ratsastaa. Minä ja Ada ratsastimme Kiralla ja Jenni sai Lilin. Rataan kuului  4 estettä: kaksi yksittäistä pystyä (vai ristikkoa? en muista) ja sarja, pujottelua, hevosen taluttamista ja kartioiden kiertämistä.
 Jenni voitti kisan Lilillä ylivoimaisesti puolessatoista minuutissa ja minä olin Kiran kanssa kolmas vaikka aikaa kului päälle kaksi minuuttia ja jouduin uusimaan sarjaesteen ja pujottelun.

                                              Sain siitä kotiin violetin ruusukkeen muistoksi. :)


 Suuret kiitokset vielä ihanasta leiristä ja hyvästä seurasta. Nähdään vielä joskus! :)



2 kommenttia:

  1. Kivasti oot muotoillut sanat ja kivasti kerroit meidän pikkuleiristä :)! Kiitti viä hirmuisesti sullekkin leiristä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)