maanantai 31. maaliskuuta 2014

Leipomuksia ja herkuttelua

Ajattelin kirjoittaa tänne sen Red velvet -kuppikakkujen ohjeen, mutta satuin hukkaamaan sen.. Yritän edelleenkin etsiä sitä, mutta jos näitä haluaa kokeilla, niin eiköhän netistä mistä vain löydä ohjeen kuppikakkupohjiin. Kuorrutus oli näissä kovin makeaa, joten sitä ei kannata pursottaa pohjien päälle noin paljoa, kun itse laitoin, jos näitä meinaa tehdä.


Käytin kuorrutteeseenkin punaista elintarvikeväriä, kun en halunnut ihan valkoista koristelua ja niistä tulikin sitten vaaleanpunaisia. (: Pursotus ei kyllä kaikissa onnistunut ihan nappiin, mutta kyllä näitä syödä kelpasi.


Jos löysitte jostain ohjeen ja kokeilitte näitä, niin kommentoikaa ihmeessä miten onnistuivat.
Elintarvikeväriä vaihtamalla kuorrutteesta saa vaikka sinistä tai vihreää jos haluaa. 

Tässä nyt se ohje kun satuin löytämään sen. (:

Vuokapohjiin tarvitset:
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 ja 3/4 dl sokeria
150 g huoneenlämpöistä voita
1 muna
punaista elintarvikeväriä 
1 dl piimää
3/4 tl ruokasoodaa
1tl valkoviinietikkaa

1. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja kaakaojauhe.
2. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi.
3. Lisää muna koko ajan vatkaten.
4. Lisää punainen väriaine, kunnes alkaa muuttua punertavaksi.
5. Lisää joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja piimää kolmessa erässä, joka välissä kunnolla tasaiseksi sekoittaen.
6. Sekoita viinietikka ja sooda (itse käytin sitruunamehua). Sekoita etikkaseos taikinaan n. 10 sekuntia vatkaten.
7. Paista 175 asteessa n. 20 minuttia, täytä muffinivuoat vain puolilleen, sillä taikina kohoaa reilusti.

Tästä tuli noin 15 pienikokoista muffinia.

Kuorrutteeseen tarvitset:
125 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g huoneenlämpöistä voita
2 ja 1/2 dl tomusokeria
vaniljasokeria

1, Vatkaa voi ja tuorejuusto kuohkeaksi.
2. Lisää vatkaten tomusokeri desi kerrallaan, lopuksi lisää vaniljasokeria maun mukaan. Lisää tässä välissä myös haluamaasi elintarvikeväriä, jos haluat kuorrutteestakin värikkään.
3. Pursota kuorrutus jäähtyneiden kuppikakkujen päälle tai levitä lastalla. Pidä pursotinpussia pystysuorassa ja pursota yhtäjaksoisesti haluamasi määrä. Halutessasi voit lisätä jotain lisäkoristeita.



Viime viikolla tuli leivottua vaikka mitä. Tosin tämä vadelma-mascarponevaahto ei taida kuulua leivontaan.. Mutta oli tosi hyvää (: Tuolla sisällä on Daim-patukan palasia ja ne sopivat hyvin ''vaahdon'' sekaan.


Ja lauantaina innostuin paistamaan kookoslettuja. Tosi pehmeitä ja miedon makuisia. Tykkäsin. :) Olen nyt vaihteeksi innostunut leipomisesta. Jälkiruuat on se mun juttu. Kyllähän sitä pääruokiakin tulee tehtyä, mutta nämä jälkkärit on paljon mielenkiintoisempia. :D Ja paremman makuisia tietenkin..


Onkin jo viimeinen päivä tätä kuuta ja huomenna alkaa huhtikuu. Ei ole enää kauaa koulua jäljellä. Vielä kun jostain saisi kesätöitä, niin voisi huokaista helpotuksesta.

Hauskaa maanantai-iltaa kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)